Sp

Sportolj kreditért, avagy miért is jó az általános testnevelés?

2014. 07. 29.
Sp

Sportoltál a gimnáziumban, és az egyetemi évek alatt sem szeretnél felhagyni a mozgással? Inspirációt kaptál a barátaidtól, hogy belevágj? Sosem késő elkezdeni!

Az egyetemen te alakítod az órarendedet, vigyél bele egy kis sportot! Félévente közel 30 általános testnevelés kurzus kerül meghirdetésre a Neptunban, így biztosan találsz magadnak kedvedre valót! Órák előtt vagy után? Esetleg az ebédszünetben sportolnál? Budapesten, több helyszínen, minden hétköznap várnak edzőink/oktatóink.

DSC_5791Az általános testnevelés kurzusok, a szorgalmi időszakhoz hasonlóan, általában 12-13 hétből állnak. A félév teljesítésének a feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással. Amennyiben teljesíted a kurzust, 1 kredit jár érte, ami beleszámítható a szabadon választható tantárgyakba, így az érdemjegy az átlagodat is javítja!

Hogyan találod meg a kurzusokat?

  1. Lépj be a Neptunba (hallgato.neptun.elte.hu).
  2. A “Tárgyfelvétel” fül alatt válaszd ki az aktuális félévet, és a „Minden intézményi tárgy” típust.
  3. Jobb oldalt az ikonok közül válaszd ki a keresés ikont (nagyító).
  4. Állíts be a tárgy kódja szerinti keresést, és írd be a VTN- kódot.
  5. Válogass a sportok közül, és jelentkezz!

DSC_6100A kurzusok féléves díja 6000 Ft, ami Neptun kivetésben jelenik meg a ’Pénzügyek” fül alatt, általában a félév vége felé.

Az általános testneveléssel nem csak kreditet és élményeket, hanem új ELTE-s barátokat is szerezhetsz. A sport közösségteremtő erejének és a rendszerességnek köszönhetően sok barátság kötődik a pályán! Ha belekerültél az ELTE Sportéletébe, te is ezt ajánlod majd hallgatótársaidnak! Megéri? Gyere el és megtudod!

Sportolj kreditért 2014 02

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech