Zenés és táncos sportok

Aerobik

aero3

„Mozogni boldogság!” – Tapasztald meg Te is!

Úszás a Balatonban, koncerten ugrálás a fesztiválokon, váltóverseny a gólyatábori estéken, délutáni strandröpizés a parton. Ám a nyárnak lassan vége, szeptembertől tedd intenzívebbé a testmozgást! Az ELTE Aerobik mintegy 7 éve várja a sportolni vágyókat. Szakosztályunk dinamikusan fejlődik, egyre többen látogatjátok edzéseinket, rendezvényeinket, hanem azt is, hogy ezzel együtt egyre több féle óratípust, mozgásformát próbálhattok ki nálunk, s akár egyetlen bérlettel fél évig akármennyi aerobik órát végigcsinálhattok. Ugye bírnátok?

Alakformáló? Zumba? Pilates? Dinamikus jóga? Zsírégető? Kondi? Kardio alakforma? Gerinc tréning? Különböző táncos órák? – Igen! Ráadásul több pesti és budai helyszínen is ott vagyunk, és a kollégiumokban is van lehetőségetek velünk sportolni. Hétköznapjaitokat pedig évi többször feldobjuk egy-egy aerobikos rendezvénnyel, melyek különleges élményt nyújtanak. Ha edzés mellett szeretnél különleges programokon, eseményeken részt venni, mindenképpen csatlakozz az ELTE AEROBIK+Programunkhoz, melyet a Fb-on szintén megtalálsz. Lelkes, energikus, kedves, szakképzett oktatóink várnak Benneteket. Ők már biztosan tudják: „Mozogni boldogság!”- Tapasztald meg Te is!

További információk az Aerobik és Cheerleader szakosztály aloldalán!

Cheearleading

13315645_10209545254133675_5298121649980883103_n

A cheerleaderek azok a pomponlányok, nem? Nem. A pomponlány kifejezéshez nagyon sok negatív sztereotípia kapcsolódik, ezért általában a cheerleader elnevezést használjuk. A cheerleading azonban nem jelent egyet a pomponokkal és a csinos, de buta nem túl intelligens táncoslányokkal. Vannak persze ilyenek is, csak ők nem sportolók, vagyis nem versenyeznek, legfőbb feladatuk a meccseken a közönség szórakoztatása látványos tánckoreográfiákkal, általában kissé hiányos öltözékben. Az ELTE cheerleaderei NEM ilyenek. A cheerleading kifejezés ugyanis rögtön két sportágat is takar: a Cheer Dance-et, és a Competitive Cheerleadinget.

Az akrobatikus cheerleadinget látványos emelések, több méter magas dobások, szaltók és piramisok jellemzik. A csapatba fiúkat, lányokat, tornász múlttal rendelkezőket, és teljesen kezdőket is egyaránt várunk! Csapatunk 2012 óta számos kategóriában magyar bajnok, 2015-ben az Európai Ranglista 2. helyezettje volt, a 2016-os Európa-bajnokságon pedig 25 ország részvételével több kategóriában indulva 2. és 3. helyezést is elért a csapat.

A cheerdance tánc alapú sportág, a csapat tagjai ugrásokkal, forgásokkal tarkított látványos versenykoreográfiával készülnek minden évben. A versenyzéshez előnyt jelenthet a táncos, balettos múlt, de a tánccal csak most ismerkedőket is örömmel látjuk az edzéseken. Csapatunk 2014 óta MEFOB győztes, és 2016-ban először Magyarországról jutott ki a Világ Bajnokságra Floridába.

További információkért kattints az Aerobik és Cheerleader szakosztály aloldalára!

Hastánc

14242373_10154500635392065_2015787259424141220_oAz egyetemen már nem kell céltalan, megerőltető és unalmas testnevelés órán részt venned, hiszen választhatod azt a sportágat, ami hozzád a legközelebb áll, sőt akár táncolhatsz is! A BEAC Aerobik szakosztályának kínálatában megtalálod a hastáncot, ráadásul szeptembertől nemcsak a klasszikus egyiptomi stílust, hanem a népszerű bellyfit órákat is, ahol modern arab zenékre végzünk hastánc alapú erősítő és nyújtó gyakorlatokat.

Itt a helyed, ha még soha nem táncoltál, hiszen a hastánc kezdő szinten nem túl megerőltető, de érezni fogod a hatását nemcsak a testedre, de a hangulatodra is. Gyere el hozzánk akkor is, ha már sok más táncot kipróbáltál, és szeretnél egy változatos új műfajt megismerni, amitől sokkal nőiesebbé és összeszedettebbé válsz. Ha pedig már régóta hastáncolsz, csatlakozhatsz haladó csoportunkhoz.

Az ELTE Oriental Hastánccsoport 5 éve alakult, azóta sok fellépésen vettünk részt, nyári táborokat tartottunk, országos versenyeken szép eredményeket értünk el és megalkottunk első önálló produkciónkat, a Keleti Mesét, amely egy táncszínházi előadás sok hastánccal egy mesés történetben.

Miért ajánljuk?

 • Fellépési lehetőségek, versenyek
 • Összetartó csapat, új barátnők
 • Testileg és lelkileg is felölt
 • Táborok, wokshopok, csapatépítő estek

Modern jazztánc

jazztánc

Az órákon különböző gyakorlatok segítségével fejlesztheted a kreativitásodat, a pontosságodat, az összpontosításodat, az egyensúlyérzékedet, a koordinációdat és nem utolsó sorban az önbizalmadat! Hogy mindeközben pedig remekül is érezheted magad, az már csak hab a tortán. Az órák rendje: a bemelegítés után középgyakorlatokkal, ugrásokkal, forgásokkal foglalkoznak a résztvevők, ezen kívül pedig számtalan tartásjavító, nyújtó és mozgáskoordináció-fejlesztő gyakorlatot végeznek állva és földön fekve egyaránt. Ha szeretnétek kipróbálni egy olyan táncformát, amelyben a legmélyebb, legösszetettebb érzéseiteket is kifejezhetitek, és emellett a rendszeres edzések révén megfelelő kondícióban tartanátok a testeteket és a fizikai erőnléteteket, akkor nagy szeretettel vár benneteket modern jazztánc csapat!

Miért ajánljuk?

 • Mert a tánc nemcsak egy sport hanem művészet is
 • Mert itt nemcsak élvezetes táncórákon vehetsz részt, hanem mindeközben testtudatod is fejlődik
 • A modern jazztánc a balett alapok mellett az utcai táncok hangulatát is közvetíti
 • Kitartásra nevel
 • Viszonylag gyorsan fejlődhet a mozgáskoordinációd
 • Energiával tölt fel
 • És nem utolsó sorban egy szuper társaság részévé válhatsz

pole

Polefitness

Ha ámulva figyeled az ismerőseid fényképeit, de még nem volt lehetőséged kipróbálni, most ne hagyd veszni az esélyt. Félned semmitől sem kell, a rúd-fitnesz, noha komoly és nehéz sportág, kortól, előképzettségtől és alkattól függetlenül űzhető – csak annyi kell hozzá, hogy szeresd a kihívásokat, hogy merd átlépni a korlátaidat. Gyakorolj elszántan, és éned olyan rejtekét is felfedezheted, amelyről korábban álmodni sem mertél. Nem túlzás, itt mindenki megtalálhatja önmagát, hiszen az erőelemektől kezdve egészen a művészi produkciókig terjed a sportág, része az akrobatika, a tánc, a koreográfia, a nyújtás, velejárója a szenvedély, az alakformálás és a csapatépítés. Erős leszel, sportos, de nőies, közben pedig az irigykedők példaképe. Hihetetlen léptékben népszerűsödő, látványos mozgásforma, amely már az ELTE sportéletét is színesíti. Találkozzunk a tükrök előtt, a határaidon túl.

Miért ajánljuk?

 • Gyors, látványos fejlődés minden órán
 • Önbizalmat ad az élet más területeire is
 • Nem, kor, alkat, előképzettség nem számít
 • Egyszerre erősít, hajlékonnyá tesz, alakformáló
 • Lehet kecses, nőies, de lehet fegyencedzés jellegű is