Elte sportk 0317 06

Ideje lépni: idén is az ELTE kollégiumában rendezik a sakk MEFOB-ot!

2016. 04. 15.
Elte sportk 0317 06

Mozgasd meg az agytekervényeidet és adj sakk-mattot egyetemi, főiskolai társaidnak az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumba szervezett Sakk Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon. Április 28-ig tudsz nevezni!

Eddig vártál a lehetőségre, hogy megmutathasd, milyen jól bánsz a bábukkal? Egyetemen, vagy főiskolán tanulsz, és szívesen mattod adnál valakinek, vagy egyszerűen csak kipróbálnád magad, felelevenítenéd tudásod?

Gyere el te is az ELTE Egyetemi Kollégium Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiumába - Budapest, 1118, Dayka Gábor utca 4. - április utolsó szombatján és mutasd meg, hogy te vagy a legjobb stratéga! Az első mérkőzések 10 órakor kezdődnek, regisztrálni pedig 9 órától lehet a helyszínen. Előzetesen nevezni [email protected] címen lehet április 28-ig.

sakkos

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) és a Magyar Sakk Szövetség közös szervezésében létrejövő Sakk MEFOB-ra bárki nevezhet, legyen akár profi vagy amatőr, lényeg hogy, valamely felsőoktatási intézmény hallgatója legyen.

Részletes versenykiírás

A legjobb stratégák jutalma sem maradhat el. A végső győztes a „Magyar Köztársaság 2015/2016 tanévi Egyetemi - Főiskolai Bajnoka” serleget nyeri el, míg az első három helyezett az érem mellett pénzjutalmat is kap. Az első hat helyezett oklevelet kap, míg az élmény mellett ugyancsak oklevéllel gazdagodnak a dobogón végző csapatok tagjai. A legjobb női versenyző oklevelet, érmet és különdíjat is kap. Különdíjat – oklevelet és pénzjutalmat kap a legjobb 3 értékszám nélküli versenyző, továbbá az értékszámmal rendelkezők között kategóriánként a legjobb 3 fő. Az értékes díjak és a feledhetetlen élmény mellett a résztvevők SportPont pontokkal is gazdagodnak a verseny végére!

A 2015-ös sakk MEFOB-on az egyetemi bajnoki címet a BCE csapata vihette haza, Balog Imre, Lizák Péter és Tóth Dániel személyében. A második helyen a BME csapata, Handó Vilmos, Straubinger Dániel, Jacsó Ádám végzett. A harmadik helyen holtverseny alakult ki a SZIE (Szent István Egyetem, Bohati Tamás, Hardicsay Péter, Nagy Tamás) és az ELTE (Halák Miklós, Téglás Balázs, Nováky Csaba) csapata között.

Bátorítunk tehát minden sakkozni szerető főiskolást és egyetemistát, hogy mérettesse meg magát az eseményen, hiszen évente csak egyszer gyűlik össze a magyar felsőoktatásban tanuló sakk elit, ezt kár lenne kihagyni!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech