Korkep mix cik Robi

Szezon eleji meccsdömping a csapatsportágakban

2016. 09. 29.
Korkep mix cik Robi

Jobban ment kézzel, mint lábbal: női kosarasaink kiütéses sikerrel kezdtek, pingpongosainknak az osztályváltás sem jelentett akadályt, míg a mérleg másik serpenyőjébe a Fradi ellen háromszor talpra álló futsalosaink döntetlenje került.

Jól bánnak a labdával: kézilabdásaink és asztaliteniszezőink előző évi sikereiknek köszönhetően magasabb szintre léptek a Budapest Bajnokságban és becsülettel helyt álltak; női és férfi futsal csapatunk is bravúrosan kapaszkodott vissza kétgólos hátrányból; eközben az U23-as női kosarasok lehengerlő játékkal fektették két vállra a tataiakat az Amatőr Nemzeti Bajnokság nyitányán. Labdajátékokon kívül is termett babér sportolóinknak: fellépések tömkelege - köztük a Pécsett megrendezett City Karnevál - várt az ELTE Cheer társaságára, amelynek tagjai saját bőrükön ízlelték meg a riói hangulatot!

pinyaAsztalitenisz

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) ELTE-BEAC – OTP SK II. 13-3

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) BVSC Zugló SI V. – Csepel DSE 9-7

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) ELTE-BEAC – Sanitas BUDO SE V.-Vármajor 11-5

14372278_1443729618976314_5041451362856750712_oCheerleading

Mozgalmas indult az év az ELTE Cheer csapatának! Társaságuk már a szemeszter elején sem lustálkodott, ugyanis az elmúlt hetekben majd' minden másnapra jutott egy fellépés: előbb a BTK, a PPK és az ÁJK gólyatáborok sportnapjain tűntek fel, majd kezdetét vette a fergeteges hangulatú ELTE Sport7, amelynek során soha nem látott tömeg lepte el a BEAC teniszpályáját. Az első bizonytalan emelések és tánclépések után a hét végére már az újonnan érkezettek is magabiztosan mosolyogtak a magasban, vagy lendítették a lábukat egyszerre a levegőbe. A rengeteg bemutató között az egyik legkiemelkedőbbnek a Pécsett megrendezett City Karnevál számított: a riói hangulatot idéző rendezvényen hatalmas tömeg előtt, szamba táncosok társaságában léptek fel Kovácsik Ritáék. A sort az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának megnyitó ünnepélyén tartott produkció, valamint az aznap délutáni 5vös 5km-es futóversenyen való lelkesítés zárta. Azonban a szezon csak most kezdődik igazán: hamarosan egész hétvégés edzőtábor vár mind a táncosokra, mind az akrobata csapatra!

elte-fradiFutsal

Hitchcocki körülmények között tartottak otthon egy pontot férfi futsalosaink a zöld sasok ellen! Mindkét csapat vereséggel kezdte a másodosztályú bajnokságot, így kizárólag a három pont megszerzése jöhetett szóba mind a két oldalon. Előzetesen nehéz meccs várt fiainkra, miután ezen a hétvégén az NB I.-ben nem rendeztek fordulót, így a ferencvárosiaknál egy komplett sor "játszott vissza". Rémálomszerűen indult a meccs Somogyi Gábor irányította együttesünk számára, ugyanis a Futsal Hungary tudósítása alapján a Fradi már az első támadásából gólt szerzett. Ez nem vette kedvét a hazaiaknak, akik nyomban kiegyenlítettek - s egyúttal megráncigálták az oroszlán bajszát. Alaposan megrázták magukat az FTC játékosai és hamar két gólos előnyre tett szert. Olybá tűnt, innen könnyed győzelmet aratnak, de túlságosan is hátra dőltek, de szívvel-lélekkel hajtó csapatunk a második félidő hajrájára másodjára is felállt kétgólos hátrányából. Igazi adok-kapok játékot hozott az utolsó perc: előbb harmadik alkalommal is előnybe kerültek a zöld-fehérek, de az utolsó szó az ELTE-seké volt és egy labdaszerzést követően beállították az 5-5-ös végeredményt.

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) AirEnergy FC– ELTE-BEAC 7-2

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) ELTE-BEAC – FTC Futsal-Fisher Klíma 5-5

kupaKupabúcsú a másodosztály bajnoka ellen! Belehúztak Sajben Marcell hölgyei a női futsal Magyar Kupában: már a Gyulai Amazonok elleni első fordulós párosításuk igazi ki-ki meccset hozott. A történeti hűség kedvéért az előző szezonban lányaink a bronzérmet, a gyulaiak az első helyezést szerezték meg a másodosztályban, így idegenben bravúrra volt szükség a továbbjutáshoz.

Vezetőedzőnk így élte meg a kispad mellől a háromgólos vereséget és kiesést hozó összecsapást: "Az utóbbi hetek páratlan sérüléshulláma miatt, sajnos kicsit úgy érezzük magunkat,mint az egykor népszerű csehszlovák tévésorozatban Blažej doktor egy nehéz nap után. Sérülések, betegségek miatt a hétvégén 9+2 mezőnyjátékossal utaztunk le a Gyula elleni meccsre, de a 11 játékosunkból csak 7(!) tudta vállalni a játékot. Rég óta vártunk rá, hogy megmérkőzzünk a gyulai csapattal - jobban örültünk volna ha először a tavalyi szezon rájátszásában találkozunk velük... De Molnár Irénke tanítványai igazolták a hírnevüket, miszerint egy ügyes és fiatal csapat alakult ki Gyulán. Infrastruktúra adott számukra, hiszen az Amazonok épp úgy kiemelt központ lett, mint az FTC vagy az MTK.

A mérkőzés a hazai csapat fölényével kezdődött, amit Perjési a negyedik percben gólra is váltott. A gól után a mérkőzés lassabb mederben csordogált, de már adódtak előttünk is lehetőségek, ám a döntő pillanatokban nem koncentráltunk eléggé. A félidő második felében egy kapufával jelezte a Gyula, hogy mihamarabb döntésre akarja vinni a továbbjutás sorsát, ám szerencsére kimaradt a helyzetük. Hajdu Orsi bordái közé az első félidőben belekönyököltek egy párharc után, így a mérkőzés további részében ő sérülten védte végig kapunkat.

A második félidőben két gyors góllal elhúztak a fürdővárosiak, de csapatunk még ez után sem tört össze, és átvette a mérkőzés irányítását. A fordulópont Vida Orsi gólja volt, ami után sorra alakítottuk ki helyzeteinket. 3-1 állás után Juhász Adri szabadrúgása megpattant egy hazai védőn, és ez a számukra szerencsétlen gól igen megfogta a fehér mezeseket. Lovas Niki két perc múlva egalizálta is az eredményt amire reagáltak is a hazaiak egy gyors időkéréssel. Az utolsó 8 percben főleg az Amazonok támadtak, ám támadásaik nem voltak annyira veszélyesek mint a mi kontráink, amik sajnos kimaradtak, így jöhetett a 2x5 perces ráadás. Sajnos ezt már erőnléttel nem bírtuk, és a hazaiak 3 gólt szerezve a hosszabbításban megérdemelten jutottak tovább.

Egy nagyon hasznos, és kiváló hangulatú - majdnem telt ház - mérkőzésen vagyunk túl, amin a lányok nagyon jól játszottak és hatalmasat küzdöttek.Úgy gondolom annál nagyobb elismerés nem kell egy csapatnak amikor az ellenfél szurkolói is megtapsolják őket, és gratulálnak nekik."

(nők – NB II., Nyugati csoport) PAFC Mitre – ELTE-BEAC 1-3

(nők – Magyar Kupa, 1. forduló) Gyulai Amazonok – ELTE-BEAC 6-3 (hosszabbítás után)

feljutoKézilabda

Tisztes helytállás az osztályváltás után! A tavaly bronzérmet szerző és feljutást ünneplő kézilabda együttesünk a főleg fiatalokra építő Csepel DSE ellen kezdte meg szereplését a Budapest Bajnokság I. osztályában. Sorainkból több meghatározó játékos sem lépett pályára, így fiaink a 10 gólig jutó Szamosfalvi Bálint találataival tartották a lépést a feljutásra pályázó ellenfelükkel. Ezen a délutánon azonban még az is kevésnek bizonyult, hogy csapatunk hibátlanul lőtte a hétmétereseket, a rövid cserepad és a nagyobb iramot diktáló rivális felőrölte játékosainkat.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) ELTE-BEAC – Csepel DSE 24-31 (10-15)

dsc_4256Kosárlabda

Ellentmondást nem tűrő sikerrel kezdte a szezont U23-as együttesünk! Hatan(!) is 10 pont felett termeltek Balogh Judit vezette fiataljaink közül, akik lehengerlő játékkal fektették két vállra a tataiakat az Amatőr Nemzeti Bajnokság nyitányán. Ugyan hölgyeink közül többen is életük első felnőtt mérkőzésükön léptek pályára, – ahogyan azt az eredmény is mutatja – egyáltalán nem ijedtek meg a feladattól. A jó dobóformának, a könnyű kosaraknak és a jó védekezésnek köszönhetően 22-0-s repülőrajt vezette fel a Gabányi Sportcsarnokban lejátszott meccset, és ez az odaadás a folytatásban sem hagyott alább. Játékosaink végig a lehető legtöbbet adták ki magukból, mindvégig maximális odaadással játszottak. Önmagáért beszél az összecsapás során egymásnak kiosztott 31 gólpassz, amely egy újonnan formálódó társaság életében figyelemre méltónak számít.

(nők – amatőr NB I., ) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Tatai Sportegyesület 120-45 (33-6, 29-8, 27-17, 31-14)

Kupagyőzelemmel mutatkozott be a juniorok fúziós csapata! A fiatalok versenyeztetésének jegyében a BEAC női kosárlabda szakosztálya összefogott a honi legsikeresebb utánpótlás-műhellyel, a Tursics Sándor nevével fémjelzett Csata DSE-vel. A jövőben a felek közös junior csapatot indítanak, amely a III. Fűzy Ákos – Tapodi Péter emléktornán lépett először parkettre. Miközben lányaink mindkét mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg és hódították el a kupát, addig a csapat legjobbjának a felnőtt NB I.-es csapat egyik újonca, Boros Dorka bizonyult.

Széchenyi KA – BEAC-Csata 49-101 (17-22, 2-32, 11-25, 19-22)

BEAC-Csata – Kanizsa DKK 82-46 (16-15, 29-13, 24-5, 13-13)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) Budai XI. SE – ELTE-BEAC I. 2-3

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC I. – Mahatma Gandhi 8-1

(férfiak – BLASZ III.) MUN SE – ELTE-BEAC I. 4-0

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC I. – BVSC Zugló II. 7-0

(férfiak – BLASZ IV.) Hegyvidék SE II. ELTE-BEAC II. 7-1

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. RTK-Vasló II. 0-1

(férfiak – BLASZ IV.) Rákosszentmihályi SC II. ELTE-BEAC II. 4-1

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Budatétény SE II. 4-1

Vízilabda

Egy ide, egy oda - a jobb hajrá és a hatékonyabb fórmegjátszás döntött férfi pólósaink szezonnyitó bajnokijain. Várhelyi Zoltán vezette fiaink a Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság nyitányán hazai pályán fogadták a HETE legjobbjait, amely mérkőzés kulcsfigurájának a négy gólig jutó Gulyás Dominik és a három találatot jegyző Kiss Csaba bizonyult. Hatékony védekezésünk mindösszesen három akciógólt engedélyezett a vendégeknek, ám egy fordulóval később ez a szekció csődöt mondott. A Komplex Póló Suli elleni hat találatunkat hiába érte el hat különböző játékos, csak szépségtapasznak marad meg a 12 akcióból kapott gólra.

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alapszakasz) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – HETE 9-6 (1-2, 1-0, 3-3, 4-1)

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alapszakasz) Komplex Póló Suli SE – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 13-6 (3-3, 3-2, 3-1, 4-0)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech