Korkep mix cik Robi

Kosárlabdázóink bizonyultak a hírszegény hét legfoglalkoztatottabb szakosztálynak

2016. 10. 27.
Korkep mix cik Robi

Férfi futsal csapatunk ötmeccsesre nyújtott veretlenségi sorozata vitte a prímet a mögöttünk hagyott időszak hírei közül, de a pozitívumok közé sorolható az élvonalbeli női kosarasaink között pontokkal bemutatkozó, junior korú játékosaink szerepeltetése.

Kosaraink új dizájnt kapó honlapja, a hétről hétre élvonalbeli mérkőzéseket játszó Balogh Juditék mellett a MEFOB-on, a Budapest Bajnokságokban és az utánpótlás ligákban edződő csapataink visszafogott teljesítményéről is számot adunk. Eheti hírkavalkádunk hírei között szerepel az asztalitenisz Európa-bajnokságon fellépő ELTE Cheer Team, az évzárásra gálaműsorral készülő ELTE Modern Jazztánc társulat, továbbá a Magyar Máltai SE legjobbjainak két vállra fektetésével a futsal NB II. Közép-nyugati csoportjának élmenői között megragadó férfi csapatunk.

Cheerleading

Ez a hét sem telt el bemutató nélkül Kovácsik Ritáék életében! Szakosztályi csapatunk előbb a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola egyhetes sportágválasztó rendezvényén lépett fel, és hatásos produkciójuk magával ragadta a gyerekeket - számolt be róla a Ferencvárosi Újság. Pár nappal később az orlandoi USA All Star Bajnokságot is megjárt ELTE Cheer Team szórakoztatta a nagyérdeműt: az Óbudai Egyetem párosával kiegészülve közösen léptek fel a hazai rendezésű Asztalitenisz Európa-bajnokságon!

14163692_1486724184687805_580938516_o

Futsal

Az éjjel soha nem érhet véget - győzelemmel erősítették meg dobogós helyezésüket férfi futsalosaink! Somogyi Gábor irányította együttesünk a Romhány SE elleni bravúros sikert követően sem pihent a babérjain, és a ligautolsó Magyar Máltai SE otthonába utazott a bajnoki pontok megszerzésének reményében. Esélyeshez méltóan indították a meccset fiaink: már a a 3. percben kétgólos előnyben járatta a labdát az ELTE-BEAC - a hetek óta bombaformában játszó Soltész Levente duplázott. A félidő hátralevő része adok-kapok harcmodorban telt: sorjáztak az akciók, potyogtak a gólok, de csapatunk így is 4-3-as vezetésnél vonulhatott pihenőre. A második 20 perc mindösszesen három találatot hozott: a hajráig mindkét fél egyszer-egyszer vette be a kaput, így az utolsó percben még ádáz csata dúlt a döntetlent, illetve bebiztosított győzelmet jelentő gólért. Ezt a találatot a meccs folyamán már eredményes Dobos Dávid jegyezte, így gárdánk tovább nyújtotta veretlenségi sorozatát.

futsal-ffi

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) Magyar Máltai SE – ELTE-BEAC 4-6

Kosárlabda

Tartalékosan ennyire futotta - megtizedelődött játékoskerettel nem tudtak jelentős ellenállást kifejteni Balogh Judit vezette női kosaraink Zalaegerszegen. Betegségek és egyéb okok miatt öten(!) hiányoztak játékoskeretünkből, így két junior korú játékosunk, Hizsnyik Dóra és Karagits Kira csatlakozott a zalaiak elleni utazókhoz. Megszokottnál is fiatalabb csikócsapatunk nem tudta megnehezíteni a hazaiak dolgát, akik két légiósuk vezérletével rövid idő alatt megléptek hölgyeinktől. A folytatásban felvillanásokra futotta a mieinktől, egyes időszakokban sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot, azonban a tapasztaltabb játékosokkal rendelkező ZTE fokozatosan növelte az előnyét. Pozitívumként könyvelhető el, hogy két bemutatkozó fiatalunk egyaránt sok játékpercet kapott és pontokkal mutatkoztak be az NB I-ben.

Mindeközben megújult külsőt kapott női kosárlabda szakosztályunk oldala! Dizájn elemeiben klubunk internetes felületét követi, míg tartalmában a hétvégi körképek és beszámolók mellett a korosztályos csapatok névsorai, eredménysorai, képei is fellelhetőek az új honlapon.

vbw

(nők – NB I.) ZTE Női Kosárlabda Klub – ELTE-BEAC Újbuda 84-52 (22-9, 25-16, 21-12, 16-15)

Lelkesedéssel bírták, energiával nem - 20 pontos vereséget szenvedtek férfi kosarasaink a MEFOB második körében. Szombathelyen óriási elánnal vágtak neki fiaink a találkozónak, ám a még mindig jó erőkből álló vasiak már a nyitó negyedben magukhoz ragadták az irányítást. Legényeink a folytatásban jobbára csak kapaszkodtak, futottak az eredmény után - részükről ez nem kis energiát emésztett fel. Előbb tíz, majd húsz pontossá nőtt a különbség a felek között, mígnem a hajrára sikerült felszívniuk magukat az ELTE-seknek - igaz, a szombathelyiek kezdő sora ekkor már pihent. Fiaink keményen dolgoznak azon, hogy a TF elleni idegenbeli derbin és a soron következő meccseken egy sokkal motiváltabb és győzelemre éhes ELTE-s csapat lépjen pályára.

ffi-kosar

(férfiak – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület – ELTE-BEAC 82-62 (22-12, 22-16, 23-15, 15-19)

(férfiak – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) TFSE – ELTE-BEAC 80-52

(férfiak – NB II., Közép A csoport) Toldy Vízivárosi Hódok– ELTE-BEAC 65-68 (20-18, 10-9, 24-20, 11-21)

Részsikerek a MEFOB-címvédő ellen! Az idei küzdelmeknek újjáalakult csapattal vágtak neki női kosárlabdázóink, akik rögvest az elmúlt kiírás bajnoka ellen kezdték meg szereplésüket. Az összeszokatlanság számlájára írható, hogy az első negyedben a mieink két pontra voltak képesek - ugyanakkor a tizennégy kapott pont nem mondható soknak. A második felvonás már inkább hölgyeinkről szólt: zónavédekezésével sikerült megzavarniuk a TF csapatát, meg is nyerték ezt a periódust. A nagyszünetet követően ismét a támadások szervezésében adódott probléma: eladott labdáinkat rendre indításgólokkal büntette ellenfelünk. Az utolsó 10 percre azonban sikerült annyira rendet tenni a fejekben, hogy lányaink egy újabb szoros negyedet játsszanak. Ezekből az epizódokból meríthet erőt Gyarmati István irányította csapatunk a Szombathelyi Egyetem Sportegyesület elleni találkozóra.

noi

(nők – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – TFSE 40-63 (2-14, 15-13, 6-18, 17-18)


Labdarúgás

1

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC I. – TFSE II. 1-5

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Hegyvidék II. 0-4

Modern jazztánc

Gálaműsorral búcsúznak az óévtől Wéber Edináék! Modern jazztánc társulatunk sorozatban negyedik alkalommal rendez önálló évzárót - a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már a Ferencvárosi Művelődési Központ ad otthont műsoraiknak. A december 7-ei esten a táncművészeti versenyeken rendre eredményesen szereplő fellépő csoportunk eddigi koreográfiáit is láthatják a táncszerető érdeklődők. Rajtuk kívül az általános testnevelés jazztánc és argentin tangó csoportjai is bemutatóznak, továbbá az Érdi Torna Club óvodás és általános iskolás tánccsoportjai is meghívást kaptak.

jazz

Nemzetközi Sportnap

Let’s move together – ezzel a mottóval rendezi meg november 27-én az ELTE és Hallgatói Önkormányzata, valamint az ESN ELTE és a BEAC felejthetetlen sportnapját, az University Sports Festival Budapest eseményét. A nap célja, hogy a sporton keresztül olyan közösségi élményt nyújtson a fővárosban tanuló külföldi egyetemisták számára, mely összeköti a különböző intézményekbe járó fiatalokat a világ minden tájáról. A külföldi hallgatók betekintést nyerhetnek a budapesti egyetemi sportéletbe, kötetlen formában, jó hangulatban próbálhatják ki a legnépszerűbb, legújabb sportágakat. Az USF Budapesten egyaránt lehetőség lesz egyéni és csapatsportágak kipróbálására, valamint egy intézmények közötti versenynek is teret adunk. Sőt, a nap végén a legsportosabb felsőoktatási intézményt is díjazzuk.

beac_hu_cover-1

Úszás

Szeretnél Kapás Bogival együtt küzdeni az ELTE-ért? Ebben az esetben november 19-e a te napod, hiszen ekkor rendezik meg a főiskolások és egyetemisták úszó országos bajnokságát, ahol az ország összes felsőoktatási intézményéről érkeznek sportolók. Egyedülálló módon azonban a hivatásos úszók és az amatőrök egy kategóriában indulnak, ezért leginkább egy úszófesztiválra emlékeztet a rendezvény. Az ELTE-s hallgatók csapata évről évre eredményesen szerepelnek, mindemellett lehetőség nyílik új embereket megismerni. Ha úgy érzed készen állsz a megmérettetésre, jelentkezz Kovács Zsuzsannánál a [email protected] e-mail címen, míg a versenyszámok listája a szervezőbizottság honlapjáról érhető el.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech