0 DSC 5219

Több mint egymillió forintot gyűjtött a KEK!

2017. 06. 12.
0 DSC 5219

Az ELTE és a BEAC által rendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának (KEK) szervezői ez évben ötödik alkalommal szerveztek gyűjtést egy rászoruló határon túli magyar intézménynek

Az ELTE és a BEAC által rendezett futsal torna, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának (KEK) szervezői ez évben ötödik alkalommal szerveztek gyűjtést egy rászoruló határon túli magyar intézménynek.
Tavaly a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum után ismét Kárpátaljára kerültek az adományok. A rekordszámú, közel 700 sportolót megmozgató Kárpát-medencei Egyetemek Kupája zárásaként június 6-án kerültek átadásra azok az adományok, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze egy határon túli magyar intézmény részére.

Idén a kedvezményezett a Péterfalvi Református Líceum lett, így immáron harmadik alkalommal kerültek egy kárpátaljai magyar közösséghez a jótékonysági programon belül összegyűlt felajánlások.

Az átadóra a Tisza Stadionban került sor, ahol a tribünön több mint száz diák gyűlt össze. Az átadó "ceremoniális" része után a KEK szervezői a líceum diákjaival közösen kosaraztak és fociztak.

Ezt követően a BEAC munkatársai segítségével az iskolai tanulói kipróbálhatták az új eszközöket: a kislabda- és gerelyhajítás mellett magasugrással is megpróbálkozhattak a fiatalok.

A támogatók felajánlásaiból az iskolai testneveléshez szükséges sportfelszereléseket kapott az intézmény közel 400 000 Ft értékben, és 600 000 Ft-ot pénzbeni támogatásként.

Köszönet a gyűjtésben résztvevő támogatóknak:

- résztvevő intézmények, egyetemi és öregdiák csapatok
- Országgyűlés Hivatala, Kövér László házelnök úr
- ELTE Szolgáltató Központ – Sportiroda
- Újbuda Önkormányzata, Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.
- Ferencvárosi Torna Club
- Nemzetstratégiai Kutatóintézet
- BEAC Kosárlabda Szakosztály
- BME FUTSAL
- ELTE PPK
- ELTE EHÖK
- ELTE SPORT Kft.

A szervezők a jövő évi rendezvény során is megszervezik a gyűjtést, így aki eddig is támogatta az ügyet, vagy esetleg lemaradt róla, 2018 tavaszán gyarapíthatja az adományok sorát!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech