DSC 0446

Élsportolóit köszöntötte az ELTE!

2017. 12. 06.
DSC 0446

December 5-én az ELTE, a MEFS és a BEAC vezetői köszöntötték a 29. Nyári Universiadén részt vevő ELTE-s sportolókat az ÁJK Kari Tanácstermében

December 5-én az ELTE, a MEFS és a BEAC vezetői köszöntötték a 29. Nyári Universiadén részt vevő ELTE-s sportolókat, akik elért eredményeikért, valamint az egyetemi sport területén végzett munkájukért elismerő oklevelet vehettek át az ÁJK Kari Tanácstermében.

Az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb szereplésével zárta a magyar egyetemi csapat a 29. Nyári Universiadét Tajpejben, melyhez az ELTE-s sportolók egy arany- és három ezüstéremmel, valamint számos helyezéssel járultak hozzá.

Az ünnepi köszöntőn Dr. Borhy László, az ELTE rektora és Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja mellett az egyetem rektorhelyettesei, dékánjai, és a BEAC vezetői mellett az országos sportvezetők képviseletében a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség vezetői vettek részt.

Elsőként Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, a hazai egyetemi sportvilág nevében köszönetét fejezte ki az ELTE-nek és a sportági szakszövetségeknek, hogy támogatják az élsportoló hallgatókat. Kiemelte, hogy az Universiadén az ELTE a második legnagyobb, 18 fős delegációval képviseltette magát és a magyar egyetemek közötti pontszám-versenyt magasan az ELTE nyerte!

Prof. Dr. Borhy László, akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora beszédében kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos az egyetem számára, hogy az élsportoló hallgatói a legrangosabb nemzetközi egyetemi sportversenyen sikeresen vettek részt és ezzel az ELTE hírnevét öregbítették. Szerinte a köszöntésen megjelent hallgatók jó példával járnak elől, hiszen nemcsak sikeresek a tanulmányaikban, a szakmai előmenetelükben, de ezzel párhuzamosan világszínvonalú sporteredményeket képesek elérni.

„Önök az ország legjobb felsőoktatási intézményében tanulnak, miközben megmutatták, hogy a világ legjobb egyetemista sportolói között is ott a helyük. Különösen nagy feladatra vállalkoztak azzal, hogy idejüket és figyelmüket a tanulás és a sport között megosztják. Remélem, hogy az önök példája a többi hallgatót is meggyőzheti arról, hogy sportolni egyetemistaként is érdemes!” – hangsúlyozta az ELTE rektora, aki 2. dan fokozatú aikidósként maga is sikereket ér el a sportban a tudományos munkássága mellett.

Az Egyetem rektora külön kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos a sportági szakszövetségek támogatása az ELTE és az élsportoló hallgatói számára: „Köszönet illeti edzőiket, segítőiket és a magyar sportvezetőket is, amiért gondoskodtak a versenyzők felkészítéséről és kiutazásáról!”

A hallgatóinkat az idei Universiadén – a MEFS mellett – a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Judo Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Torna Szövetség és Ritmikus gimnasztika szakág, a Magyar Vívó Szövetség, és a Magyar Vízilabda Szövetség támogatta.

A köszöntő végén az ELTE rektora és kancellárja közösen adtak át az köszönő levelet az ünnepelt hallgatóknak.

Díjazottak:

Balogh Daniella Réka – Judo: -63kg – BTK - germanisztika, néderlandisztika

Fibecz Alexandra Györgyi – Ritmikus gimnasztika - együttes kéziszercsapat - TÓK – óvodapedagógus alumni

Iliász Nicolas - Vívás - Kard csapat- TÁTK - nemzetközi tanulmányok

Márton Anna Orsolya – Vívás - Kard egyéni és csapat - PPK – pszichológia

Máté Zsuzsanna - Vízilabda - PPK - rekreációszervezés és egészségfejlesztés

Récsei Rita – Atlétika - 20 km gyaloglás - BGGYK – gyógypedagógia

Schweigert Dávid – Torna: egyéni, csapat – PPK sportszervező

Siklósi Enikő – Vívás – párbajtőr - PPK SEK rekreációszervezés és egészségfejlesztés

Siklósi Gergely - Vívás – Párbajtőr csapat - PPK - sportszervező

Szekeres Eszter – Ritmikus gimnasztika - együttes kéziszercsapat - TÓK - óvodapedagógus (nemzetiségi német)

Takács Márton – Judo: -73 kg, csapat – PPK – sportszervező

Venyercsán Bence Barnabás – Atlétika - 20 km gyaloglás – ÁJK – jogász

További díjazottak:

Bognár Kristóf – Kosárlabda - IK SEK - műszaki menedzser

Babos Ádám – Torna: egyéni, csapat - PPK - sportszervező, alumni

Bolonyai Flóra – Vízilabda - TTK - biztosítási és pénzügyi matematika

Gyurátz Réka – Atlétika: kalapácsvetés - PPK SEK – sportszervező

Halász Bence – Atlétika: kalapácsvetés - PPK SEK - rekreációszervezés és egészségfejlesztés

Leimeter Dóra – Vízilabda - PPK - sportszervező

Simon Kristóf Gábor – Kosárlabda - PPK SEK - sportszervező

A köszöntőn készült összes fénykép elérhető a BEAC Facebook oldalán.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech