DSC 7808 2

A SportAgórába költöztek az Elsők

2016. 08. 04.
DSC 7808 2

A BEAC-Az elsők c. kiállításunk augusztus 3-tól szeptember 10-ig tekinthető meg a Papp László Sportaréna melletti impozáns SportAgóra kiállítóhelységben

Az ELTE és a BEAC közös 118 éves sporttörténelmét bemutató „BEAC-Az elsők” című vándorkiállítás újabb állomásához érkezett. A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumnak köszönhetően a tárlat augusztus 3-tól a Papp László Sportaréna melletti impozáns SportAgóra kiállítóhelységben tekinthető meg.

A földszinti bemutatóteremben szeptember közepéig látogatható kiállítás számos tablón és eredeti relikvián keresztül mutatja be azokat a kiváló BEAC-os sportolókat, sportvezetőket, akik teljesítményükkel megbecsülést szereztek Magyarországnak, az egyetemi sportnak és méltán írták be úgy őket a történelemkönyvekbe, mint „ELSŐK”.

A kiállítás ugyanakkor már nem csak személyesen látogatható, ugyanis egy látványos, és rendkívül informatív honlap is készült, mely a BEAC-os kiválóságokat mutatja be.
A honlap az alábbi linken már elérhető: beac.hu/beac-az-elsok-kiallitas/

A SportAgóra emeleti helyiségében az augusztus 5-én kezdődő riói olimpia alkalmából „Magyar olimpiai sikerek 1896-2016” címmel szintén kiállítás nyílt a Sportmúzeum rendezésében. A kiállítás a magyar – köztük a BEAC-os – olimpiai bajnokok sikereit mutatja be.

Az emeleti helyiség olimpiatörténeti kiállítása - fotó: https://www.facebook.com/sportmuzeum

A megnyitón jelen volt Hámori Jenő, a BEAC kardvívó olimpiai bajnoka, valamint beszédet mondott Dömölky Lídia, a BEAC egykori világbajnok vívója is:

„Olimpián részt venni és képviselni a hazánkat nagy dolog, aranyérmet nyerni még inkább, de átélni egymás sikereit és közösen meghallgatni a magyar himnuszt egy olimpián maga a csoda” – mondta.

Dömölky Lídia, a BEAC csillaga - fotó: https://www.facebook.com/sportmuzeum

"Szívből szurkolok, hogy 2024-ben Budapest rendezhesse az olimpiát, és üzenem a riói olimpikonoknak, hogy önbizalommal küzdjenek, hiszen az már fél győzelem."

Kiállításunk szeptember közepétől az ELTE campusain az egyetem hallgatói, oktatói számára is megtekinthető lesz.

Nyitva tartás:
Keddtől szombatig 10-17 óráig
(vasárnap és hétfőn ZÁRVA)

Jegyárak:
Felnőtt – 500 Ft
Diák-, és nyugdíjas jegy – 200 Ft
Előre bejelentkezett iskolai csoportok ingyen tekinthetik meg a tárlatot
(Telefon: 0614714350 E-mail: [email protected])

Helyszín:
SportAgóra
1146 Budapest, Ifjúság útja 2.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech