Aka

Sikerrel vették az akadályokat Kenesei Zsanették a felnőtt országos bajnokságon

2014. 08. 04.
Aka

A vadonatúj székesfehérvári atlétikai stadionban atlétáink szorgosan produkálták a jobbnál jobb időeredményeket – s nem mellesleg a szakosztály ob-éremkollekcióját is több “darabbal” gyarapították.

Változó irányú szélben, de jó időjárási körülmények között rendezték meg hétvégén a 119. Magyar Atlétikai Bajnokságot, amelyen klubunk atlétái mind időeredmények, mind helyezések tekintetében remekül teljesítettek. A MASZ a maiak bajnoki versenyeire meghívta az elmúlt évtizedek legnagyobbjait, koruk világklasszisait a vadonatúj székesfehérvári atlétikai stadionba. Jelenlétük, az eredmény hirdetésekben való közreműködésük nagy megtiszteltetés volt a versenyen indulóknak.

10013864_744138892315807_5762733898452242234_nA BEAC Atlétikai Szakosztály részéről a hétvége legkiemelkedőbb eredményét Kenesei Zsanett érte 1500 méteres síkfutásban. Versenyzőnk egy végletekig kiélezett futamban végül mindenkinél hamarabb ért célba, de az 5. helyen befutó Pernesz Zsófia és a közvetlenül mögötte beérő Balog Evelin is minden dicséretet megérdemel. Zsanett később kis híján duplázott is, ugyanis a 800 méteres síkfutás eredményhirdetésekor ezüstérmet akasztottak a nyakába - ugyanitt Pernesz Zsófi a 4., Perjési Fanni az 5. helyezést szerezte meg. Csapatban is kiválóan működtek együtt lányaink a 4x400 méteres váltóban: a Kenesei Zsanett, Perjési Fanni, Pernesz Zsófi, Széll Gyöngyi kvartett a 4. helyen masírozott át a célvonalon.

Ne feledkezzünk meg a sprintszámban - 400 méteren - derekasan helyt álló és 6. pozícióban végző Széll Gyöngyiről, a magasugrásban a lécet 174 centiméterig srófoló - és így 6. helyen végző - Pásztor Mercédeszről, valamint az 5000 méteren elrajtoló mezőny legifjabb indulójának számító és országos 12. helyig robogó Balog Evelinről.

Férfiaknál is akadt okunk örömködni. A nemzetközi mezőnyben is megmérettetett Dani Áron 3000 méteres akadályfutásban állt rajthoz és egy kiváló iramú futással, hajszálnyival 9 percen kívüli idejével a dobogó középső fokára állhatott fel. Ugyanez a hajszál választotta el Áron egyik legjobb futócimboráját, Csere Gáspárt az 5000 méteren a bronzéremtől: kevesebb, mint 1 másodperccel előzte meg őt Soós Dániel. Kalapemelés jár még 4x100-as síkfutó csapatunk - Böhm Patrik, Meskó Márk, Bende Imre, Kovács Kristóf - tagjainak, akik kicsivel több mint 44 másodperces futásukkal a 10. helyen csaptak célba.

Végezetül ELTE-s kötődése miatt említsük meg még az egyetemi triatlon világbajnokunkról, Kovács Zsófiról sem, aki 5000 méteres versenyszámban harmadikként ér célba.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech